Hlavní obsah

Demonstrace proti islamizaci zažijí Praha i Brno

– Praha

Praha a v menší míře i Brno v sobotu zažije demonstrace, jejichž účastníci budou protestovat proti islamizaci, migraci či Evropské unii. V plánu jsou i demonstrace a pochody těch, kteří naopak nesouhlasí s rasismem a xenofobií. Shromáždění obou stran jsou součástí mezinárodních akcí, které se uskuteční v dalších evropských zemích či Austrálii. Pražská policie považuje demonstrace za rizikové, bude v pohotovosti.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Loňská demonstrace pod heslem Za naši kulturu a bezpečnou zem před budovou Národního muzea.

Článek

V Praze bude zřejmě nejmasovější akcí demonstrace pořádaná od 15:00 na Hradčanském náměstí Blokem proti islámu a hnutím Úsvit, která je součástí protestů organizovaných hnutím Pegida. Na Václavském náměstí bude proti radikálnímu islámu a migraci protestovat hnutí Svoboda a přímá demokracie. Krajně pravicová Národní demokracie svolala pochod z Vítězného náměstí.

Opačný pohled na migraci se chystá vyjádřit iniciativa Ne rasismu na Malostranském náměstí, z Pohořelce zase vyrazí pochod nazvaný Za Evropu beze strachu a nenávisti. Protiislámskou manifestaci plánuje Národní demokracie spolu s Dělnickou stranou sociální spravedlnosti i na brněnském náměstí Svobody.

Lidé nespokojení s evropským řešením současné migrační krize projdou pod heslem "Pevnost Evropa" kromě Prahy také centry Drážďan, Varšavy, Bratislavy, Kodaně, Štýrského Hradce či Amsterodamu. Kolik jich přijde, zatím není jasné, organizátoři ale počítají s desetitisíci účastníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám