Hlavní obsah

Stropnický: Kandidaturou na prezidenta se nezabývám

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) se nijak nezabývá možností, že by kandidoval na prezidenta. Řekl to v neděli v pořadu Partie v TV Prima. O tom, že by byl Stropnický vhodným kandidátem na Hrad, mluvil loni v rozhovoru pro Právo šéf ANO Andrej Babiš.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO)

Článek

Stropnický na dotaz moderátorky, zda se kandidaturou nějak zabývá, odvětil: „Nezabývám“.

O jeho možné kandidatuře hovořil loni v létě Babiš. „Jak jsem o tom přemýšlel, tak pro ANO by dobrý tip byl ministr obrany Stropnický,“ řekl tehdy, ačkoliv také připustil, že ANO „nebude za každou cenu stavět svého kandidáta“.

Martin Stropnický k tomu v neděli řekl, že se soustředí na svoji práci v resortu obrany a také na pražském magistrátu poté, co byl zvolen předsedou pražské organizace ANO. Podle něj navíc pro ANO nejsou přípravy na prezidentské volby na pořadu dne, protože se soustředí nejdříve na krajské a senátní volby. „Až k té hoře přijdeme, tak ji přejdeme,“ poznamenal k volbám prezidenta zkraje přespříštího roku ministr.

Stropnického však udivuje, kolik uchazečů o prezidentskou funkci se už „vyrojilo“. „Ještě se možná pobavíme nad některými jmény,“ dodal.

Anketa

Volili byste Martina Stropnického za prezidenta?
Ano
17 %
Ne
83 %
Celkem hlasovalo 3342 čtenářů.

Související téma:

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr obrany Martin Stropnický (ANO)

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám