Hlavní obsah

Uprchlíci páchající trestné činy by měli být z EU vyhoštěni, řekl Sobotka

Uprchlíci, kteří páchají trestné činy, by měli být automaticky vyhoštěni z Evropské unie. V pátek to sdělil premiér Bohuslav Sobotka. Neupřesnil ale, kam by měli být tito lidé deportováni. Zdůraznil také nutnost uprchlíky integrovat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka

Článek

"Poslední události v německých městech ukazují, jak důležitý je bezpečnostní a integrační aspekt řešení migrační krize," uvedl Sobotka. "Je nutno nadále trvat na rychlém posílení ochrany vnější hranice EU a také na tom, aby uprchlíci dodržovali zákony a pravidla v zemích, kde žádají o azyl. Ti, kdo si neváží nabídnuté pomoci, pravidla porušují či dokonce páchají trestné činy, by měli byt z EU automaticky vyhoštění," poznamenal.

Pro deportaci odsouzených běženců se v pátek vyslovil i německý vicekancléř Sigmar Gabriel. Ten mluvil o tom, že by lidé, kteří jsou odsouzeni za trestný čin, měli být odvezeni do země původu. V těch ale často probíhá válka.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Německé spolkové ministerstvo vnitra dnes potvrdilo, že mezi 29 cizinci, které kolínští policisté o silvestrovské noci kontrolovali kvůli podezření z účasti na sexuálních útocích, bylo i 18 žadatelů o azyl. V pátek byl postaven mimo službu šéf kolínském policie.

Incidenty podobné tomu kolínskému se odehrály také v dalších městech. V Hamburku se jejich obětí stalo přes 50 žen, ve Stuttgartu asi desítka. Dnes oznámila také policie v Düsseldorfu, že přijala 11 trestních oznámení. Ve všech případech skupiny mladých mužů obkličovaly ženy, sexuálně je napadaly a okrádaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám