Hlavní obsah

Hnutí ANO rozpustilo kvůli sporům svou hodonínskou organizaci

– Hodonín/Praha

Předsednictvo hnutí ANO ve čtvrtek s okamžitou platností zrušilo svou místní organizaci v Hodoníně. Učinilo tak na základě doporučení svého jihomoravského krajského předsednictva. ANO o tom informovalo v tiskové zprávě. Hodonínskou organizací v posledních měsících zmítal boj dvou vnitrostranických frakcí.

Foto: Milan Malíček, Právo

Šéf ANO Andrej Babiš

Článek

Počátkem listopadu se na hodonínské radnici rozpadla koalice složená z hnutí ANO, komunistů a Změny. Krátce poté se podařilo sestavit novou koalici, na níž se domluvilo pět z osmi členů hnutí ANO, Změna, ČSSD a uskupení Pozitivně pro Hodonín. Zbylí tři členové ANO, tedy odvolaná starostka Milana Grauová, bývalý místostarosta Vojtěch Salajka a někdejší radní Roman Filip, skončili v opozici.

Spory znepřátelených křídel v hodonínské místní organizaci ANO se vedení hnutí několikrát pokusilo řešit. "Předsednictvo si názory obou frakcí ještě naposledy vyslechlo na svém čtvrtečním zasedání a shodlo se, že postupy některých hodonínských členů v mnoha případech buď nerespektovaly stanovy hnutí, nebo porušovaly jeho etický kodex," sdělil médiím mluvčí ANO Vladimír Vořechovský.

Předsednictvo proto rozhodlo, že místní organizaci s okamžitou platností rozpustí. Všem jejím dosavadním členům tím zaniklo členství v hnutí. Krajské vedení ANO má nyní podle Vořechovského za úkol vyjednávat o obnovení místní organizace v Hodoníně.

Reklama

Výběr článků

Načítám