Hlavní obsah

Pokud neuzavřeme hranice, Schengen se rozpadne, tvrdí Babiš

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr financí a šéf ANO Andrej Babiš označil páteční pařížské útoky za válku. Podle něj pokud nedojde k uzavření schengenských hranic, dojde k rozpadu schengenského prostoru. Ministr chce výrazně posílit rozpočty armády a policie.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Ministr financí Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Musíme přesvědčit evropské politiky, aby přestali být politicky korektní, aby hlavně mysleli na bezpečnost vlastních obyvatel, a ne na humanitární pomoc, která je důležitá, ale zneužitelná,” uvedl Babiš na videu zveřejněném v pondělí na Twitteru.

Babiš konstatoval, že se naplnila zlá předtucha, při níž v rámci migrační vlny mohou přicházet i bojovníci Islámského státu, „kteří mají za cíl vyvraždit naše lidi”.

„Jsme ve válce a ve válce je potřeba urychleně konat. Evropská komise a Evropská unie není schopna konat. Pokud nedojde po této události k uzavření vnější schengenské hranice, se stane to, že dojde k rozpadu Schengenu,” tvrdí Babiš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám