Hlavní obsah

Trenýrky nad Hradem mají další oběť, skončil šéf bezpečnosti Fulík

• Aktualizováno
Novinky, jas

Na Pražském hradě ve čtvrtek skončil šéf bezpečnostního odboru Jan Fulík. Kancléř Vratislav Mynář se jej rozhodl odvolat kvůli kauze vyvěšení obřích rudých trenýrek místo prezidentské standarty, kterou má na svědomí skupina Ztohoven.

Foto: Ztohoven, ČTK

Členové performerské skupiny Ztohoven stáhli 19. září na Pražském hradě prezidentskou vlajku a vyvěsili místo ní velké červené trenky.

Článek

„Vedoucí KPR Vratislav Mynář k dnešku odvolal Jana Fulíka z funkce ředitele Odboru bezpečnostního KPR v reakci na nedávný incident na Hradě,” oznámil ve čtvrtek na Twitteru mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Vedle Fulíka již byl kvůli incidentu s trenýrkami odvolán velitel Hradní stráže Radim Studený. Šéf ochranky prezidenta Petr Dongres kvůli akci recesistů požádal o přeložení.

Členové skupiny Ztohoven se na střechu Hradu dostali v září v přestrojení za kominíky. Místo prezidentské standarty nad areálem zavlály obří červené trenýrky.

BEZ KOMENTÁŘE: Akce Ztohoven na Hradě

Podle policie skupina způsobila svým činem škodu 89 773 korun.  Aktéři jsou podezřelí z výtržnictví, poškození cizí věci a krádeže. Policie již  případ předala žalobcům. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám