Hlavní obsah

Kalousek si nechal udělat test na alkohol s tím, že včera ve Sněmovně nepil

Praha
Aktualizováno

V dolní komoře se ozývají hlasy, že místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek byl v úterý ve Sněmovně opilý. Exministr financí to však popírá. Nechal si prý udělat lékařský test, který potvrzuje, že pod vlivem alkoholu nebyl.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miroslav Kalousek na úterní schůzi Sněmovny

Článek

„Já jsem skutečně tohle čekal, takže jsem dokonce odpoledne požádal o lékařské vyšetření, které mám k dispozici k nahlédnutí,“ řekl Kalousek. Zkouška na alkohol byla podle něj negativní. Test je prý ochoten ukázat poslancům, kteří o to budou mít zájem.

V úterý prý na test šel, protože se ve Sněmovně pohádali o pořad schůze. „Takže jsem s tím napůl počítal. „Nebylo to poprvé. Vždy, když se dostanu do konfliktu, tak s tím počítám,“ dodal.

Do Kalouska se už totiž kvůli alkoholu několikrát pustil ministr financí a šéf ANO Andrej Babiš. V květnu dokonce lídr hnutí uvedl, že by byl pro, aby se zavedlo pravidlo, že než bude Kalousek na plénu hovořit, bude muset fouknout do alkoholtesteru.

„Když ANO nemá argumenty, tak se uchyluje ke sprostým pomluvám. Vzhledem k tomu, že se uchyluje ke stejným pomluvám, jaké používal i doktor (David) Rath, tak v okamžiku, kdy se dostanu do konfliktu, tak si zajdu k lékaři, kdyby k této pomluvě sáhli, abych mohl komukoliv ukázat, že to byla jenom pomluva,“ řekl Novinkám Kalousek.

Sněmovna jednala až od jedenácti

Místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek si nemyslí, že by byl Kalousek v úterý opilý. Podotkl ale, že mu chování místopředsedy TOP 09 připadá podivné pořád.

Na Kalouskovo počínání v dolní komoře upozornila i místopředsedkyně Sněmovny Jaroslava Jermanová (ANO). Ve středu si totiž Kalousek vzal od 9 do 11 dopoledne pauzu na jednání poslaneckého klubu. „Jenže klub svolal na 10.30,“ podotkla Jermanová.

„Hodinu a půl tedy dělal co? Taky byste chtěli do práce chodit až od půl jedenácté?“ ptá se místopředsedkyně.

Ve středu dopoledne ale Kalousek poslancům řekl, že ve Sněmovně byl už od devíti a měl jednání.

Reklama

Výběr článků

Načítám