Hlavní obsah

Agrotec nezpůsobil žádnou škodu, brání se Agrofert v kauze České pošty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holding Agrofert uvedl, že jeho firma Agrotec obviněná v kauze České pošty nezpůsobila žádnou škodu, zaměstnanci prý nanejvýš udělali administrativní chybu. Agrofert, který patří ministru financí a předsedovi ANO Andreji Babišovi, se současně ohradil proti úniku informací do médií, žalobce by to měl podle holdingu vyšetřit.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaroslav Faltýnek (ANO) Agrotecu šéfoval.

Článek

Policie nedávno navrhla obžalovat 14 lidí a sedm firem v kauze manipulace se zakázkami České pošty. Mezi obviněnými firmami podle dřívějších informací médií figuruje právě i hustopečský Agrotec. Kauzu nyní posuzují žalobci, kteří rozhodnou o tom, zda ji pošlou k soudu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Mediální kampaň z hlediska jejího načasování tak lze považovat za nepřímý nástroj, jehož smyslem je působit na nestrannost rozhodujícího státního zástupce, a to zejména tím, že trestní stíhání společnosti Agrotec a jeho zaměstnanců je mediálně politizováno a personálně spojováno s vedoucími představiteli hnutí ANO," uvedl mluvčí Agrofertu Karel Hanzelka.

„Neúmyslné formální pochybení”

Skupina Agrofert je podle jeho slov jedním z největších zaměstnavatelů v České republice s počtem cca 35 tisíc zaměstnanců. „Je nemožné, aby její vrcholní představitelé nesli odpovědnost za neúmyslné formální pochybení řadových zaměstnanců při administraci veřejných zakázek," uvedl mluvčí. Zdůraznil, že o věci dosud nerozhodl nezávislý soud a je třeba v plném rozsahu ctít presumpci neviny.

Ve vedení firmy Agrotec působil Jaroslav Faltýnek, který je nyní mimo jiné prvním místopředsedou Babišova hnutí ANO. Podle serveru Neovlivní.cz spadá jedna podezřelá zakázka do doby, kdy ve firmě šéfoval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám