Hlavní obsah

Seznamy nežádoucích osob jsou nesmysl, řekl Zeman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice
Aktualizováno

Seznamy lidí, které vyjmenovaným osobám zamezují vstup do země, jsou podle českého prezidenta Miloše Zemana nesmyslné. Lidé se nemají ignorovat. Řekl to v pondělí během návštěvy Jihočeského kraje k ruskému sankčnímu seznamu osob z EU.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Prezident Miloš Zeman běhm návštěvy Jihočeského kraje. Od hejtmana Jiřího Zimoly dostal dřevěný pohár.

Článek

"Jestliže spolu lidé nediskutují a jestliže neargumentují, tak mezi sebe staví novou čínskou zeď a železnou oponu. Nedostatek komunikace pak může vést pouze k ještě většímu vyostření konfliktu," uvedl Zeman.

Rusko vydalo seznam 89 osob, kterým zapovídá vstup na své území. Jsou mezi nimi o čtyři Češi – politici Karel Schwarzenberg, Marek Ženíšek, Jaromír Štětina a Štefan Füle. Seznam Rusko nezveřejnilo oficiálně, pouze jej předalo zemím EU.

Zeman připomněl, že podobný seznam vydaly v rámci sankcí proti Ruské federaci i Spojené státy a Evropská unie. Jsou na něm ruští politici či podnikatelé, kteří nesmí cestovat na území USA či EU. "Rusko nyní odpovědělo obdobným seznamem," řekl Zeman.

Že je seznam odpovědí na sankce Západu, řekl v sobotu i nejmenovaný představitel ruského ministerstva zahraničí. Prohlásil také, že seznam Rusko předalo Evropské unii. To, že jej unie zveřejnila, svědčí o tom, že jej využila k politickému divadlu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám