Hlavní obsah

Bělobrádek povede lidovce dál, protikandidáta neměl

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín
Aktualizováno

Vicepremiér Pavel Bělobrádek v sobotu na sjezdu KDU-ČSL obhájil pozici šéfa strany. Zvolen byl jednoznačně, z 264 platných hlasovacích lístků jich bylo 251 pro něj. Prvním místopředsedou se stal Marian Jurečka.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Článek

Bělobrádek neměl ve volbě předsedy soupeře, takže se předpokládalo, že post předsedy obhájí.

V čele strany je od roku 2010. Podařilo se mu ji zkonsolidovat a po předchozím volebním neúspěchu lidovců přivést znovu do Sněmovny.

Ještě před svým znovuzvolením dopoledne pronesl Bělobrádek zprávu předsedy. Prohlásil mimo jiné, že se křesťanská demokracie může v budoucnu stát hlavním politickým proudem v zemi. [celá zpráva]

Dříve během dne promluvili hosté v čele s premiérem Bohuslavem Sobotkou (ČSSD). Ten si pochválil fungování koalice s lidovci a odmítl přirovnání státu k firmě. [celá zpráva]

Související téma:

Foto: Petr Hloušek, Právo

Místopředseda vlády, ministr pro vědu, výzkum a inovace a šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Odpoledne lidovci začali volit zbylé členy vedení strany. Prvním místopředsedou se stal ministr zemědělství Marian Jurečka, který získal 148 hlasů ze 181 platných hlasů. Řadovými místopředsedyse stali Ondřej Benešík, Zuzana Roithová, Jan Bartošek a Jiří Mihola.

Reklama

Výběr článků

Načítám