Hlavní obsah

Babišovci suverénně první, ODS opět přeskočila TOP 09

– Praha
Právo, rsk

Pokud by se nyní konaly volby, suverénně by je vyhrálo hnutí ANO Andreje Babiše s 31,5 procenty hlasů, což by bylo o 13 procent víc než ve sněmovních volbách. O deset procent méně by měla ČSSD (21,5 procenta), která by dosáhla totožného výsledku jako v říjnu 2013. Vyplynulo to z dubnového volebního modelu TNS Aisa pro ČT, který byl zveřejněn v neděli.

Foto: TNS Aisa

Dubnový volební průzkum TNS Aisa pro ČT

Článek

„I přes nepatrné výkyvy zůstává hnutí ANO spolu s ČSSD na předních příčkách a jsou tak na současné politické scéně jasnými a dlouhodobými lídry,“ uvedla agentura.

Těsně za sebou skončily ostatní strany – třetí by byli komunisté (deset procent), ODS (devět procent), TOP 09 (osm procent) a lidovci (sedm procent).

„Oproti minulému měření došlo k mírnému posílení tradičních voličů u ODS, což může být známkou stabilizace ODS, případně se může jednat o sekundární posilování strany díky poklesu TOP 09,“ uvedla TNS Aisa.

Úsvit se se ziskem 3,5 % preferencí pohybuje pod pětiprocentní hranicí volitelnosti, spolu se Zelenými a Piráty.

Reklama

Související články

Volby by vyhrálo ANO, ODS přeskočila TOP 09

Vítězem voleb by se v dubnu stalo hnutí ANO se ziskem 32 procent hlasů. Druhá ČSSD by dostala 27 procent a třetí KSČM 12,5 procenta. ODS přisoudil průzkum CVVM...

Výběr článků

Načítám