Hlavní obsah

Vetchý vysoudil 700 tisíc korun za lživý článek v týdeníku Spy

– Praha

Herec Ondřej Vetchý uspěl se žalobou na týdeník Spy. Již zaniklý časopis podle Městského soudu v Praze zásadně pochybil, když před dvěma lety uvedl, že herec přišel na vyhlášení ocenění Český lev s milenkou. Vetchý ve skutečnosti na akci dorazil s manželkou. Manželé vysoudili dohromady 700 tisíc korun, páteční verdikt je nepravomocný. Peníze má zaplatit vydavatelství Bauer Media, které časopis Spy přestalo vydávat loni v dubnu. Napsal to server iDnes.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Herec Ondřej Vetchý

Článek

Pražský soud Vetchému přiřkl 500 tisíc korun, jeho ženě 200 tisíc Kč. Každý z nich požadoval půl miliónu. Právní zástupce vydavatelství podle serveru zvažuje odvolání.

Článek zveřejněný v bulvárním časopise Spy obsahoval fotografii, na které na slavnostní večer do Lucerny přichází Vetchý s manželkou. V textu přitom stálo, že na předávání cen dorazil se svou milenkou. Manželům vadily i další, údajně nepravdivé informace z jejich soukromí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Tehdejší šéfredaktor týdeníku Pavel Novotný přiznal chybu, odmítl ale, že by lež napsal úmyslně. „Neudělal jsem to schválně,” řekl podle serveru u soudu. „Podstatná informace je, že pan Novotný mou ženu 20 let zná,” uvedl ale Vetchý.

Podle soudkyně Dagmar Stamidisové se jednalo o Novotného zásadní nedbalost a neprofesionální přístup. „Snažil se, aby vzbudil senzaci. Soud neuvěřil tvrzení, že ženu nepoznal, spíše to neřešil,” řekla.

Reklama

Výběr článků

Načítám