Hlavní obsah

Babiš obrátil a tvrdí, že by ANO beztak navrhlo odvolání Válkové

Vicepremiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš v pondělí uvedl, že kdyby ministryně spravedlnosti Helena Válková sama nerezignovala, bylo hnutí připraveno navrhnout její odvolání. Doposud Babiš trval na tom, že Válková odešla na základě svého rozhodnutí a nebyl důvod ji odvolávat.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr financí a šéf hnutí ANO Andrej Babiš

Článek

Válková, která se rozhodla skončit k 1. březnu, Právu řekla, že ji hnutí vyzvalo k rezignaci a dokonce jí i připravilo znění dopisu, v němž své rozhodnutí měla oznámit. Sama prý rezignovat nechtěla, neboť hodlala dokončit některé záležitosti. [celá zpráva]

„Paní profesorka Válková byla naším nejkritizovanějším ministrem. Mnohdy bohužel oprávněně. O tom, že skončí, se mnou mluvila už několikrát, ale vždy nakonec našla důvody, proč ještě pokračovat. Pokud by sama nerezignovala, hnutí by stejně navrhlo její odvolání,” sdělil v pondělí Právu Babiš.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Domluvili jsme se, že odejde důstojným způsobem. Teď tohle své přání ale zpochybňuje. Já se k ženám snažím chovat jako gentleman, proto tuhle pro mne uzavřenou věc nechci dál komentovat,” dodal.

Bylo to její svobodné rozhodnutí, tvrdil Babiš

Babiš doposud tvrdil, že šlo o rozhodnutí ministryně. „Nebyla odvolaná, ale sama podala demisi,“ uvedl v úterý Babiš poté, co od Válkové obdržel rezignační dopis.

V rozhovoru pro sobotní Právo opět odmítl, že by Válková musela končit. „Nemusela skončit, ona se tak rozhodla,” uvedl Babiš. „To, že podala demisi k 1. březnu, bylo její svobodné rozhodnutí,” dodal tehdy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám