Hlavní obsah

Letňany patří rybářům, otestovat mohou nástrahy a nové techniky

Novinky, mak
Praha

Největší rybářská výstava odstartovala ve čtvrtek na výstavišti v pražských Letňanech. Návštěvníci si mohou například otestovat v připravených bazénech nejnovější nástrahy, nebo si vyzkoušet rybářský simulátor.

V Praze probíhá veletrh For Fishing Video: Novinky

 
Článek

Oproti předchozím ročníkům se veletrh For Fishing rozrostl téměř o třetinu. Ve dvou prodejních halách se představí celkem 127 vystavovatelů. Návštěvníkům nabídnou novinky pro letošní rok, ukázky nových trendů i jednotlivých rybolovných technik. Poprvé zde budou zastoupeni přední světoví výrobci rybářského vybavení.

„Z hlediska prezentace vystavených produktů, si troufám říct, že je to napříč celým rybářským spektrem. Na své si přijdou kapraři, vyznavači lovu na umělé nástrahy, mušky, feeder, plavaná. V České republice je odhadem 350 tisíc registrovaných rybářů. Popularita rybaření stoupá,“ řekl manažer veletrhu For Fishing a zakladatel moderní kaprařiny v ČR Ivo Sláma.

Pro fanouška rybaření může být životním zážitkem i cenným zdrojem zkušeností osobní setkání s mistrem světa v nahazování do dálky Mitchem Smithem, mistrem světa World Carp Classic 2014 Kryzstofem Charmuszkem, nebo mistrem světa v přívlači Dietmarem Isaiaschem.

„Vzácným hostem bude pořadatel největšího světového závodu v kaprařině World Carp Classic, Ross Honey. Na For Fishingu osobně vyhlásí české reprezentanty v mezinárodní soutěži mladých rybářů do 18 let World Carp Junior, která se letos poprvé uskuteční v ČR,“ vyzdvihuje lákadla manažer veletrhu Michal Sedláček.

Nechybějí ani zástupci českého rybářství v čele s Jakubem Vágnerem, Josefem Konopáskem, Davidem Maixnerem, Michalem Simčem a dalšími. V bloku přednášek představí zájemcům nové trendy v rybolovných technikách a prozradí zajímavosti z rybaření v exotických zemích nebo z unikátního lovu obřích ryb.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám