Hlavní obsah

Dopravu v Česku komplikuje sníh, námraza i nehody na dálnicích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopravu v České republice komplikuje v pondělí sníh a námraza. Rozbředlý i zledovatělý sníh leží na silnicích zejména Libereckého, Pardubického i Královéhradeckého kraje a Vysočiny. Stalo se také několik nehod.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační snímek

Článek

V Libereckém kraji ráno mrzne a zejména v oblasti Jizerských hor a západních Krkonoš sněží. I na hlavních tazích může být v horách rozbředlý sníh, silničáři proto doporučují jezdit se zvýšenou opatrností. Všechny silnice jsou ale průjezdné a podle policie je hlášena jediná nehoda v Hrádku nad Nisou, kde se střetla dvě osobní auta.

Na Vysočině leží ujetý nebo zledovatělý sníh na silnicích nižších tříd. Na nich je potřeba jezdit velmi opatrně. Nehoda se v půl sedmé stala na 79. kilometru dálnice D1 směrem na Prahu. Srazila se tam tři osobní auta. Nikdo nebyl zraněn, ale průjezdný je jen jeden jízdní pruh a tvoří se tam kolona aut.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

I v Královéhradeckém kraji leží na silnicích nižších tříd vrstva ujetého sněhu. Na Trutnovsku mohou hrozit lokální námrazy. Podle silničářů byly ráno hlavní silniční tahy po chemickém ošetření většinou mokré. Ve směru na Prahu se na 35. kilometru dálnice D11 stala dopravní nehoda. V místě je silný provoz a tvoří se kolony.

Na některých silnicích ve výše položených oblastech Pardubického kraje zůstává ležet sníh. Většinou je uježděný, místy i zledovatělý. Totéž platí i pro Zlínský kraj, konkrétně pro Vsetínsko.

Teploty v Ústeckém kraji se pohybují od minus šesti stupňů do minus jednoho stupně pod nulou. Na silnicích nižších tříd leží ujetý sníh. Dálnice D8 je po chemickém ošetření mokrá a sjízdná bez problémů.

Opatrní by měli být i řidiči ve Středočeském kraji. Silničáři doporučují zvýšenou opatrnost především na Benešovsku, Kolínsku, Nymbursku, v okrese Praha-východ a Kutná Hora. Řidiči by měli také být opatrní na rychlostní silnici R4 na Příbramsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám