Hlavní obsah

Chci znát váš názor, popichoval Kalousek ve Sněmovně Babiše

Novinky, jas
Aktualizováno

Bývalý ministr financí a nynější šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek při úterním jednání Sněmovny opakovaně vyzval šéfa státní kasy Andreje Babiše (ANO), aby při projednávání zákonů vrácených Senátem seznámil poslance i se svým názorem na matérie. Babiš k návrhům opakovaně pouze přečetl připravený text, což Kalouska pohoršovalo.

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

„To je, jako když hrách na stěnu hází,” postěžoval si Kalousek, když Babiš i napodruhé zůstal pouze u „bezobsažného přednesu textu, který psal někdo jiný”.

„Já jsem vás požádal, abyste nezvážil, zda vám nestojíme za to, abyste řekl, co si opravdu o tom materiálu vy sám myslíte,” dodal Kalousek. „Buď jste ignoroval tu žádost, nebo jste nebyl dostatečně připraven,” odhadoval.

Následně dodal, že Babišovi umožní, aby se na další předlohu náležitě připravil, a požádal o přestávku na jednání klubu v délce dvaceti minut.

„Kdyby to nepomohlo, na ten další bod bude přestávka delší,” upozornil ministra, který popichování ponechával bez reakce.

Portál ministerstva versus registr smluv

Po přestávce se politici přece jen k debatě dostali, neboť Babiš obhajoval původní sněmovní návrh zákona o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů. Kalousek zpochybnil přínos nového portálu, na němž ministerstvo zveřejňuje údaje o svém hospodaření, který Babiš obhajoval.

Kalousek koalici vytýkal, že stále nedošlo k projednávání zákona o registru smluv, který řeší podobnou oblast jako ministerský portál.

Reklama

Související články

Sněmovna schválila rozpočet na rok 2015

Poslanecká sněmovna ve středu definitivně schválila návrh státního rozpočtu na příští rok. Poslanci ve třetím čtení odsouhlasili přesun celkem několika set...

Výběr článků

Načítám