Hlavní obsah

Moravskoslezská ČSSD nominovala na předsedu strany Sobotku

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petřvald

Úřadující šéf sociální demokracie a premiér Bohuslav Sobotka získal další, v pořadí již devátou, nominaci na předsedu strany. Tentokrát mu ji přiklepli delegáti na krajské konferenci moravskoslezské ČSSD, která se v sobotu konala v kulturním domě v Petřvaldě na Karvinsku. Právo o tom informoval předseda moravskoslezské sociální demokracie a zároveň hejtman tohoto kraje Miroslav Novák.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Bohuslav Sobotka

Článek

„Premiér Bohuslav Sobotka u nás jednoznačně zvítězil téměř se sto procenty hlasů. Zvolili jsme jej napoprvé, tak jako i další nominované místopředsedy,“ uvedl Miroslav Novák.

Účastníci moravskoslezské konference tak podle jeho slov podpořili nominaci ministra vnitra Milana Chovance na prvního místopředsedu, na pozici řadových místopředsedů zvolili ministra zahraničních věcí Lubomíra Zaorálka, ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou-Tominovou, náměstkyni ministra zdravotnictví Lenku Teska Arnoštovou a bývalého poslance Martina Starce.

ČSSD si bude volit svého nového předsedu na březnovém sjezdu v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám