Hlavní obsah

Meteorologové varují před náledím

Aktualizováno

Zatímco ve středu dopoledne komplikovala situaci na silnicích v některých regionech námraza, v noci na čtvrtek varují meteorologové před tvorbou náledí. Výstraha platí do čtvrtečního dopoledne pro celou republiku.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Námraza potrápila řidiče.

Článek

„Po srážkách, které budou v nižších a středních polohách dešťové nebo smíšené, budou povrchy vozovek vlhké nebo mokré. Během noci na čtvrtek bude oblačnost na našem území ubývat a při poklesu teploty pod bod mrazu se začne na vlhkých komunikacích postupně od západu místy tvořit náledí,” upozornil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Ochlazení souvisí s přechodem studené fronty, za níž k nám začne od jihozápadu proudit studený vzduch od jihozápadu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ráno místy hrozila námraza

Silnice klouzaly ráno i ve Zlínském kraji. Vrstva ujetého sněhu ošetřená posypem stále pokrývá vozovky druhé a třetí třídy zejména ve vyšších polohách Vsetínska.

Na silnicích v Krkonoších leží na silnicích vrstva ujetého sněhu o síle do pěti centimetrů. V Orlických horách hrozí na silnicích námraza, silničáři vyjeli ve středu ráno nebezpečná místa posypat. Na Náchodsku jsou na cestách nižších tříd zbytky rozbředlého sněhu.

Na silnicích na Žďársku leží zledovatělá vrstva sněhu. Teploty se ráno pohybovaly od jednoho do mínus tří stupňů. Namrzání vozovek hrozilo také na Šumpersku. Časně ráno tam začal totiž padat mrznoucí déšť.

Silnice v horských oblastech Libereckého kraje byly ráno sjízdné se zvýšenou opatrností. Dopravu místy komplikovala mlha nebo kouřmo, na vozovkách nižších tříd na Jablonecku a Semilsku je ujetá vrstva sněhu krytá posypem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám