Hlavní obsah

V Brně rozhodli tvrdě: Z města od ledna zmizí všechny hrací automaty

Z Brna by měly od ledna 2015 zmizet všechny hrací automaty. Radní v pátek schválili změnu vyhlášky a výherní přístroje by tak měly postupně zmizet. V některých částech města budou moci zůstat pouze živé hry, jako je ruleta či karty. Do odebrání licencí musí mít herny zavřeno v době školní výuky, tj. mezi 7:00 a 14:00.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Pro zákaz automatů hlasovalo 37 z 55 zastupitelů. Nyní v Brně platí zákaz hracích automatů i živých her v pěti městských částech, mezi které patří Bystrc, Jundrov, Královo Pole, Nový Lískovec a Brno-střed. Většina ostatních městských částí povoluje pouze živé hry.

To se od ledna změní. K úplnému zákazu kasin pro živé hry se nově přidaly Tuřany, Brno-jih, Černovice, Chrlice, Líšeň, Řečkovice a Mokrá Hora, Starý Lískovec, Vinohrady, Žebětín, Kohoutovice, Maloměřice a Obřany, Medlánky, Ořešín, Slatina, Žabovřesky a Židenice. Živé hry budou povolovat Bohunice, Ivanovice, Jehnice, Kníničky, Komín, Brno-sever, Útěchov a Bosonohy.

Brno v poslední době hazard značně omezilo. Ještě v minulém roce bylo ve městě 300 heren se zhruba 3000 přístroji. Od té doby se počet snížil zhruba na 30 provozoven s asi 300 automaty.

Ministerstvo financí v pátek představí plánované změny sazeb zdanění hazardu a loterií. Ty by měly výrazně vzrůst.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám