Hlavní obsah

Tramvaje v Praze opět jezdí, postupně začínají jezdit i vlaky

• Aktualizováno

Česko se třetí den po sobě potýká s následky ledovky. Mrznoucí déšť způsobil komplikace hlavně v dopravě a energetice. Ráno nevyjely stovky vlaků a omezen byl i provoz městské dopravy v Praze, Brně a Olomouci. V průběhu dne se situace zlepšuje jak na železnici, tak v městské dopravě.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

České dráhy (ČD)  po poledni oznámily, že se podařilo obnovit elektrický provoz na hlavním koridoru Praha–Pardubice–Česká Třebová–Brno. S tím souvisí i postupné obnovení spojů na Slovensko a do Rakouska.

V pražské příměstské dopravě se v průběhu dne rovněž podařilo zprovoznit další tratě.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Postupně se tak během odpoledních hodin budou vracet na tratě rychlíky i příměstské spoje vedené v elektrické trakci, bude rozšiřován provoz vlaků a spoje se budou během celého odpoledne postupně vracet ke svým jízdním řádům,” uvedl mluvčí ČD Petr Štáhlavský.

Zmínil zejména spojení přes Beroun (S7) na Plzeň a obě trati na Kolín, které obsluhují linky S1 a S2.

„Na hlavním tahu Praha–Olomouc–Ostrava a také ve směru na Vsetínsko je zajištěn provoz souprav s motorovými lokomotivami,” doplnil mluvčí. Dráhy předpokládají, že ve středu na této trase vypraví až 15 párů vlaků.

BEZ KOMENTÁŘE: Námraza zaměstnala hasiče na BerounskuVideo: Novinky

Přehled omezení provozu na železnici najdete zde.

Tramvaje v Praze opět jezdí

V Praze už jezdí po pravidelných trasách všechny tramvajové linky, uvedla mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Všechny linky by se měly plně rozjet do středečních 14 hodin. Aktuální stav dopravy tramvajových linek a autobusů na území hlavního města najdete zde.

V Brně nejezdí většina trolejbusů

Rovněž provoz v Brně se ve středu výrazně zlepšil. Jezdí již všechny linky tramvají a podle jízdních řádů už jezdí i všechny trolejbusové linky. Náhradní autobusy už jsou pouze na třech linkách do Masarykovy čtvrti, uvedla mluvčí dopravního podniku Linda Hailichová.

Aktuální informace o městské dopravě v Brně najdete zde.

Namrzlé troleje v Olomouci

V Olomouci kvůli namrzlým trolejím tramvaje nejezdí. Aktuální informace o městské dopravě v Olomouci najdete zde. Dopravu závislou na elektrickém vedení nahrazují autobusy.

Na silnicích Přerovska a Prostějovska byl odvolán kalamitní stav. Ledovka se může podle meteorologů tvořit na většině území ČR až do dnešního večera.

Podle meteorologů by měl ve středu místy slabě padat sníh, který má od východu přecházet v déšť. Ledovka se má zpočátku tvořit místy, pak už jen ojediněle. Teploty se budou držet kolem nuly.

Reklama

Výběr článků

Načítám