Hlavní obsah

ČT vystřihla ze Zemanova projevu slova o Bakalovi, podle ředitele to byla chyba

Novinky, jas, jp
Aktualizováno

Česká televize vystřihla z reportáže o projevu prezidenta Miloše Zemana, který pronesl 13. listopadu na konferenci k 25. výročí svobodného podnikání v České republice, negativní zmínku o podnikateli Zdeňku Bakalovi. Konferenci pořádala Hospodářská komora ČR.

Česká televize vystřihla ze Zemanova projevu slova o miliardáři Bakalovi

 
Článek

Zatímco v projevu prezident přirovnal Bakalu spolu s Viktorem Koženým ke „zbytečným kamenům”, které jsou na cestě stoupající k prosperitě země, v hlavní zpravodajské relaci byla zmínka o Bakalovi vystřižena a jmenován byl pouze Kožený, upozornil server Britské listy.

Pochybil editor

„Nelze mluvit o cenzuře. Domnívám se ale, že v tomto konkrétním případě evidentně došlo k editorskému pochybení. O objektivní posouzení ale požádám editoriální panel ČT,“ sdělil generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Celý projev prezidenta České republiky Miloše Zemana z konference Hospodářské komory na téma 25 let svobodného podnikání odvysílala České televize na zpravodajské ČT 24.

Na konferenci vystoupil vedle Zemana například i bývalý prezident Václav Klaus. Zemanovu zmínku o Bakalovi Novinky na konferenci zaznamenaly a citovaly. [celá zpráva]

Co prezident pronesl v projevu
A říkal jsem zrovna včera na jednom mítinku v Kopřivnici, kde se Tatrovka zdvihá opět ze dna po některých neúspěšných privatizačních pokusech, mimochodem i ona byla v kupónové privatizaci, tak jsem říkal: uvědomte si, že za těch pětadvacet let se mnohé změnilo k pozitivnímu, že jdeme po stoupající cestě, na které jsou některé zbytečné kameny, tu Viktor Kožený, tu Zdeněk Bakala, tu mnozí další, ale že ta cesta stoupá, že naše města, naše obce krásní a že dochází k tomu, že jsme svobodní a že dokonce se můžeme vzájemně kritizovat, což je dar, který svým občanům minulý komunistický systém nedal.
zdroj: Hrad.cz

Zeman miliardáře Bakalu kritizuje dlouhodobě. Důvodem je zejména osud 45 000 bytů OKD, které Bakalova společnost slíbila prodat nájemníkům, což se však nestalo.

„Bakala se zavázal, že byty prodá, ve smlouvě, kterou uzavřel s vládou této země. Místo toho pouze slyšíme, že pan Bakala je gauner, což je názor, se kterým mohu souhlasit. Ale to jej k trestní odpovědnosti nepovede,“ uvedl Zeman například při listopadové návštěvě Moravskoslezského kraje. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Zeman provokoval a poučoval podnikatele

Prezident Miloš Zeman s dalšími politiky debatoval na 12. ročníku Dne podnikatelů ČR. Jak na začátek oznámil, ve své řeči chtěl přítomné podnikatele...

Výběr článků

Načítám