Hlavní obsah

Kalousek v Plzni koupí obraz s kosočtvercem a Zemanem

Právo, zaš

Miroslav Kalousek přijede ve čtvrtek do Plzně koupit obraz s kosočtvercem a českým prezidentem Milošem Zemanem. Původně chtěl místopředseda TOP 09 dílo věnovat prezidentovi k Vánocům, nakonec ho ale věnuje do dobročinné aukce.

Foto: Visio Art Gallery

Obraz malíře Karla Švugera Ku*da z Lán

Článek

Autorem obrazu je malíř a učitel Karel Švuger z Plané. Dílo, které je reakcí na výroky Miloše Zemana v rozhlasových Hovorech z Lán, nazval Ku*da z Lán. Nakreslit ho stačil za pouhé dva dny.

Miroslav Kalousek chtěl obraz dát pod stromeček právě hlavě českého státu, od původního záměru ale raději ustoupil. „Pan Kalousek nám říkal, že by ho prezident zničil,“ řekla Právu galeristka plzeňské Visio Art Gallery Lubica Toušová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Visio Art Gallery

Obraz malíře Karla Švugera Ku*da z Lán

Za obraz by měl exministr financí zaplatit 42 tisíc korun. Do dobročinné aukce ho věnuje na jaře ještě s dalšími dvěma obrazy.

V plzeňské galerii visí ještě jeden kontroverzní obraz. „Jedná se o Vulvu Laudis od malíře Jiřího Světlíka. I ten je reakcí na Hovory z Lán, zatím ale o něho nikdo zájem neprojevil,“ dodala Toušová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám