Hlavní obsah

Exministr obrany se stal starostou Brandýsa nad Labem

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekaným směrem se vydala kariéra bývalého náčelníka generálního štábu, ministra obrany a nynějšího prezidentova poradce armádního generála Vlastimila Picka. Ve čtvrtek vpodvečer se stal starostou Brandýsa nad Labem – Staré Boleslavi. Zvolen byl za zdejší hnutí Podpora občanů, hlasovalo pro něj 17 z 21 zastupitelů. Vstup do komunální politiky přece jen změní jeho dosavadní aktivity.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr obrany Vlastimil Picek

Článek

„Práci poradce prezidenta si ponechám, ale jen v externí formě,“ řekl Právu Vlastimil Picek, který předpokládá, že přechod z vojenského prostředí, jemuž byl přivyklý, by neměl být problém.

„Je to pro mě výzva, ale chci tuto práci dělat transparentně a s velkou pokorou. Nejsem konfliktní typ, takže předpokládám, že budu spíš stmelovat,“ dodal s úsměvem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jeho hnutí Podpora občanů v Brandýse sice volby nevyhrálo, ale utvořilo koalici s vítězným uskupením Naše dvojměstí a hnutím Pro sport a zdraví. Tato trojkoalice se domluvila na tom, že Picek půjde do čela města, což se také ve čtvrtek stalo a Picek na radnici vystřídal Ondřeje Přenosila z ODS.

„Jako koalice máme jasné priority. Chceme transparentní radnici, některé informace se do města nedostávaly. Začali jsme tím, že ustavující zastupitelstvo se přenáší v přímém přenosu na internet,“ uvedl Picek.

Ve vedení města je i Synek

Další prioritou je podle něj sociální oblast. „V tomto volebním období chceme zřídit dům pro seniory, který tu chybí, chceme dořešit problematiku těžby písků u Staré Boleslavi a také budeme jednat s majiteli zdejší nemocnice, aby tu zůstaly zachovány základní obory,“ doplnil nový brandýský starosta.

Kromě něj je ve zdejším vedení města například také trojnásobný mistr světa ve skifu Ondřej Synek, v opozici je poslanec Stanislav Huml, který zde kandidoval za ČSSD, nebo poslankyně Nina Nováková z TOP 09.

Reklama

Výběr článků

Načítám