Hlavní obsah

Zemanovy vulgarity nejsou náhoda, byl to záměr, myslí si Klaus

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Exprezident Václav Klaus má za to, že vulgarity pronesené jeho nástupcem ve funkci Milošem Zemanem nebyly vyřčeny náhodou, ale šlo o kalkul. Klaus je přesvědčený, že Zeman svými ostrými výroky „něco sleduje“.

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý prezident Václav Klaus

Článek

„Nemyslím, že to spadlo z nebe, nemyslím, že to bylo náhlé pohnutí mysli. Myslím, že pan prezident Zeman tím něco sleduje, ale co tím sleduje a jestli mu to zvýší počet potenciálních voličů pro druhou prezidentskou volbu, nebo ne, to myslím, že teprve historie ukáže,“ prohlásil ve středu Klaus.

„Předpokládám, že z jeho strany to byla kalkulace. Z jeho strany to byl určitý záměr, to nebylo podle mého názoru ulítnutí pár slov. Protože já jsem s Milošem Zemanem za svůj život párkrát mluvil a žádný takový výrok jsem od něj ještě nikdy v životě neslyšel ani v soukromém rozhovoru, takže to jenom posiluje mou hypotézu, že tím něco sledoval,“ dodal.

Klaus je přesvědčený, že zemi, jejíž prezident se něčeho podobného dopustí, to nepomůže.

Památku Havla napravuje

V rozhovoru se také vrátil k názorům na svého předchůdce Václava Havla, za které si vysloužil ostrou kritiku. O bývalé hlavě státu řekl, že byl reformním komunistou. Za svým názorem si stojí a odmítá, že deformoval památku dnes již zesnulého prezidenta.

„Myslím si, že těmito výroky nedeformuji, ale napravuji. Napravuji deformaci, která je o něm šířena celých 25 let, a kupodivu ještě více v poslední době,“ prohlásil a dodal, že to je „férové podívání se na jeho odkaz a na jeho činnost a na jeho zásluhy“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám