Hlavní obsah

Náměstek pražského primátora se cítí jako lovná zvěř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Náměstek pražského primátora pro dopravu Jiří Nouza si v diskusním pořadu v televizi Prima postěžoval, že komunální politici jsou ohroženi a pořádá se na ně hon.

Foto: TOP 09

Jiří Nouza

Článek

Na otázku, zda se nebojí, že ho zavřou, odpověděl s lehkou nadsázkou: „Ano.“ Poté to upřesnil: „Nechci to úplně bagatelizovat, jako by se odehrával hon na komunální politiku, jako by byl komunální politik ohrožen.“

Pak ale dodal. „Osobní zkušenost nemám, ale ty projekty, které jsem řešil, ať už to byla Blanka nebo čistička, to evokují.“ Uvedl, že přesto je vždy potřeba najít právní řešení a neutíkat: „(Veřejný) zájem je nad rizika.“

Nouza před volbami obhajoval postup současné radnice. Druhý diskutující, kandidát Úsvitu Marek Černoch, ale napadl TOP 09, kdy doplnil k jejímu volebnímu heslu Vracíme vám Prahu: „Ale v jakém stavu.”

Hlavně ale položil klíčovou otázku, na kterou nedostal odpověď: „Nechápu, proč nepřišel pan primátor Hudeček.“

Černoch, který pracuje jako dopravní pilot, je ve vedení Úsvitu a zasedá v Sněmovně, ale neřekl, které z prací by se vzdal, kdyby byl zvolen. Mandát by složil v případě, že by se stal primátorem, pokud by byl v zastupitelstvu, tak by to zvážil, protože není superman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám