Hlavní obsah

Přízemní mrazíky, na horách déšť se sněhem. Babí léto se však nevzdá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počasí bude tento týden zpočátku ve znamení podzimních teplot, na horách dokonce i s mokrým sněhem. Postupně se však bude vyjasňovat a o příštím víkendu můžeme očekávat teploty hodné babího léta, které s rozšířením vyššího tlaku vzduchu od jihozápadu mohou dosáhnout až 20 stupňů Celsia.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V pondělí dopoledne se budou na většině území Česka vyskytovat přeháňky nebo občasný déšť. Studené severní proudění však bude odpoledne slábnout, a tak se můžeme dočkat až skoro jasné oblohy. Denní teploty však nepřesáhnou 16 stupňů Celsia.

„Na vrcholcích Krušných hor a Krkonoš se může objevit i déšť se sněhem,“ řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V úterý začíná astronomický podzim, očekávat se dají relativně nízké teploty s denními maximy mezi 12 až 16 stupni Celsia. Poslední nejteplejší příchod astronomického podzimu byl podle Honsové v roce 2003, kdy meteorologové zaznamenali 28 stupňů. Odpoledne může být na obloze až skoro jasno.

Ve středu přijdou mrazíky

Noc z úterý na středu bude ve znamení přízemních mrazíků s teplotami 5 až 1 stupeň Celsia. Přes den očekává předpověď nejvyšší teploty 13 až 17 stupňů Celsia.

Rovněž ve čtvrtek ráno se vyskytnou přízemní mrazíky, odpoledne se obloha zatáhne a můžeme očekávat slabé dešťové přeháňky.

Podobné počasí bude panovat i v pátek dopoledne. Odpoledne se však vyjasní a teploty dosáhnou až k 15 až 19 stupňům.

O víkendu se přihlásí babí léto

Po týdnu nižších teplot a přeháněk se můžeme těšit na víkend typický pro babí léto. Obloha bude polojasná až jasná a teploty vyšplhají až ke dvacítce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám