Hlavní obsah

Proti nám je strana vůdcovského typu, zahájil Schwarzenberg kampaň TOP 09

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

TOP 09 zahájila v úterý na vltavské náplavce v Praze kampaň před komunálními a senátními volbami. Předseda strany Karel Schwarzenberg ve svém projevu nešetřil hnutí ANO, podle něj protivníka s neomezenými penězi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zleva předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, místopředseda Miroslav Kalousek a pražský primáor Tomáš Hudeček na zahájení předvolební kampaně

Článek

ANO je podle něj „stranou vůdcovského typu“, v jejímž čele stojí miliardář, míněn Andrej Babiš, zatímco oni musejí počítat každou korunu na kampaň. „Naši drazí konkurenti tyto problémy nemají,“ prohlásil na adresu hnutí ANO.

Na kampaň TOP 09 v Praze strana podle primátora Tomáše Hudečka vyhradí 10 až 12 miliónů korun. ANO přitom podle mluvčí hnutí Lucie Kubovičové dá na kampaň v hlavním městě jen o jeden milión víc.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

První místopředseda Miroslav Kalousek, který je rovněž častým kritikem ministra financí a šéfa ANO, povznesl volby na úroveň boje o demokracii a svobodu. „Možná letos více než kdykoli jindy si řada z nás uvědomuje, že svádíme poměrně zásadní zápas o charakter demokracie v České republice a budoucnost míry individuální svobody,“ prohlásil.

Brno ani Krnov nás do Evropy nedostanou, řekl Hudeček

O případné povolební koalici nechtěl spekulovat, nicméně podle něj platí stejně jako na celostátní úrovni zákaz vytvářet koalici s komunisty. Podobně hovořil také primátor Tomáš Hudeček, který bude tento post obhajovat.

„Cílem je takový úspěch, který umožní být jasnou a hybnou silou pro tvorbu koalice,“ prohlásil nicméně. Předseda strany Karel Schwarzenberg s nadsázkou dodal, že „s výsledkem přes 50 procent bych byl docela spokojený“.

Hudeček zároveň prohlásil, že prioritou strany je zejména podpora Prahy. „Pokud si kdokoli v České republice myslí, že Česká republika se může dostat na evropskou úroveň rozvinutím Brna, Ostravy, Břeclavi nebo Krnova, je na velkém omylu. Pouze podpora centra, podpora hlavního města, pouze podpora Prahy a pouze samotná aktivita nás, obyvatel Prahy, může být tím jediným nástrojem pro to, dostat se na evropskou úroveň,“ uvedl Hudeček, který sám přitom často čelí kritice proto, že je rodákem z Olomouce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám