Hlavní obsah

Mynář na summit NATO nepojede

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezidentský kancléř Vratislav Mynář v pátek sdělil, že nepojede na summit NATO do Cardiffu ve Velké Británii. Podle České televize měl být členem delegace, ač stále nemá bezpečnostní prověrku, která ho k přístupu na jednání opravňuje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kancléř prezidenta republiky Vratislav Mynář

Článek

”Vzhledem k dlouhodobě plánované návštěvě NBÚ jsem od samého počátku neplánoval účast na summitu NATO,” sdělil v pátek Mynář.

V České televizi ve čtvrtek řekl, že může prezidenta doprovázet kamkoliv a že se summitem „je to v pohodě”. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Mynář požádal Národní bezpečnostní úřad (NBÚ) o prověrku na nejvyšší stupeň přísně tajné loni v prosinci. Minimální lhůta na tento stupeň je devět měsíců. Brzy vyprší, NBÚ ji ale může až dvakrát prodloužit.

Kancléř loni otálel i s žádostí o prověrku, tvrdil, že ji nepotřebuje. Prezident ale nakonec řekl, že pokud o ni Mynář nepožádá, ve funkci skončí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám