Hlavní obsah

Se zbabělou ODS končím, napsala Nečasová Fialovi

Právo, tin, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ostrými slovy se manželka expremiéra Petra Nečase Jana Nečasová (dříve Nagyová) rozloučila s ODS. Předsedovi Petru Fialovi napsala dopis, v němž mu vyčetla, že do ní veřejně kopal. Petr Nečas v ODS zůstává.

Foto: Novinky

Petr Nečas s manželkou Janou

Článek

Zareagovala tak na Fialovu výzvu z července letošního roku, podle níž by měla své členství v ODS přerušit. Nečasovou vyloučilo místní sdružení ve Zličíně, ona se proti tomu odvolala ke smírčímu výboru. V dopise vzkazuje, že své odvolání stahuje.

„Pokud ODS nectí presumpci neviny, ani v ní být nechci,“ píše Nečasová.

„Kopnout si do ženy, která řízením osudu leží na zemi, je sice možné, ale je to projevem slabošství,“ napsala dál. ODS má podle ní dvojí metr na zacházení se členy.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Obviněný Svoboda nevadí, diví se Nečasová

„Jedni jsou kvůli obviněním a obžalobám v politicky motivovaných procesech z ODS pod absurdními záminkami vylučováni, jiní – v úplně stejném procesním postavení – mohou kandidovat na nejvyšší pozice,“ míní Nečasova manželka. Naráží na exprimátora Bohuslava Svobodu, který je obviněn v kauze Opencard, ale kandiduje na primátora.

Nevím, zda cesta k úspěchu může být lemována pokrytectvím, zbabělostí a slabošstvím
Jana Nečasová o politice ODS

„Respektuji rozhodnutí Jany Nečasové, ale více to komentovat nebudu,“ vzkázal Právu Petr Fiala prostřednictvím tiskové mluvčí Jany Havelkové.

Nečas zůstává

Na rozdíl od své manželky Petr Nečas v ODS zůstává. „Členem ODS zůstávám, sebemrskačství a jitření ran ODS nikdy neprospívalo,” řekl v úterý Právu.

K rozhodnutí své ženy pak poznamenal: „Moje žena je samostatný a sebevědomý člověk a já její názory a rozhodnutí respektuji. V dané situaci je její krok pochopitelný.“

Nechci být hromosvodem neúspěchů ODS, tvrdí Nečasová

Nečasová podle svých slov nechce být „hromosvodem a viníkem politických neúspěchů ODS“. „Jak z nedávných výroků některých členů vedení ODS v médiích vyplývá, jeho nevýrazná politika má být – místo v první řadě hledání nedostatků u sebe – obhájena lacinou výmluvou na mne a mého manžela. To považuji za zbabělé. Nejsem sama, kdo celou tuto kauzu, jíž musíme oba procházet, naopak považuje za zcela nepřiměřenou, vyfabulovanou a mimořádně osobně dehonestující,“ píše Nagyová. „Nevím, zda cesta k úspěchu může být lemována pokrytectvím, zbabělostí a slabošstvím,“ loučí se.

Nečasová byla obviněna ze zneužívání vojenského zpravodajství, měla nechat kontrarozvědku sledovat premiérovu exmanželku. Kvůli rozsáhlé kauze, která začala policejní razií na Úřadu vlády, loni padl Nečasův kabinet a došlo k předčasným volbám.

Reklama

Výběr článků

Načítám