Hlavní obsah

Kumulace trestů by stála za úvahu, poradil Zeman Válkové

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman by se přikláněl k zavedení tzv. kumulace trestů, kdy se člověku sčítají jednotlivé tresty. Řekl to ministryni spravedlnosti Heleně Válkové během slavnostního jmenování nových soudců na Pražském hradě.

Foto: Milan Malíček, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Zeman po jmenování soudců hovořil o potřebě přijmout některé nové inovace, jako jsou například majetková přiznání, která dlouhodobě prosazuje.

Pochválil také institut kumulovaných trestů, který funguje například ve Spojených státech, kde bývají lidé nezřídka odsouzení i k několikasetletým pobytům ve vězení. „To je další inovace, která by stála za úvahu,“ obrátil se směrem k Válkové.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Té také doporučil, aby se zasadila o zrychlení soudních řízení. Podle něj by se měl zastavit „ping-pong“, kdy se kvůli formálním nedostatkům vracejí rozsudky soudům nižší instance a celý proces se tak zbytečně zdržuje.

Zeman v pátek jmenoval 15 nových soudců obecních soudů včetně Filipa Dienstbiera, který se má stát soudcem Nejvyššího správního soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám