Hlavní obsah

Nejchladnější víkend prázdnin, rtuť spadne až k sedmi stupňům

Česko se musí připravit na zatím nejstudenější víkend letošních prázdnin. Chladné západní proudění srazí nedělní ranní teploty až k sedmi stupňům, odpolední maxima se budou držet jen kolem dvacítky. Deštníky a pláštěnky přijdou vhod, sdělila Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Ve čtvrtek bude ještě polojasno až oblačno, přeháňky se objeví zpočátku v horských oblastech, v průběhu odpoledne se budou dostávat i do nížin. Nejvyšší teploty dosáhnou 18 až 22 stupňů.

Páteční ráno bude na mnoha místech mlhavé s teplotami mezi 13 až 9 stupni. Dopoledne bude polojasné, ale během dne se bude postupně zatahovat a přijdou přeháňky, na Moravě a ve Slezsku i bouřky. Teploty v Čechách vystoupí nejvýše na 18 až 22, na Moravě se ale lidé můžou těšit na 21 až 25, uvedla Honsová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na sobotu deštníky

Sobota proprší, na celý den hlásí předpověď oblačno až zataženo s deštěm či přeháňkami. Ranní teploty spadnou na 12 až 8 stupňů, odpoledne se budou držet jen mezi 16 až 20 stupni.

neděli očekávají meteorologové polojasno až oblačno, ale už beze srážek. Ráno bude nejchladnější, teploměry ukážou pouhých 11 až 7 stupňů, odpoledne už se ale začne oteplovat na 19 až 23.

„Plavky ještě neuklízejme, po víkendu se vrátí letní počasí,“ vyzývá Honsová. Od pondělí do středy má být polojasno až oblačno s přeháňkami, ale teploty stoupnou na 21 až 25 stupňů, od středy pak až na 27 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám