Hlavní obsah

Kraj chce zachránit příští brněnskou Grand Prix

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rada Jihomoravského kraje v úterý schválila na návrh hejtmana Michala Haška (ČSSD), aby se kraj stal garantem 50. ročníku Grand Prix. Kraj chce přitom úzce spolupracovat s městem, vládou i místními podnikateli. O podrobnostech navrhované garance bude hejtman jednat se zástupci Automotodromu Brno ve středu ráno.

Foto: CalvoTeam, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Závod se už několik let potýká s finančními problémy kvůli vysokému zalistovacímu poplatku. Vedení Automotodromu Brno by chtělo systémovou dotaci od státu, zatím ale dostává každý rok jednorázové příspěvky, které nestačí na pokrytí nákladů.

Vedení Automotodromu dosud nemá žádné finanční prostředky, které by byly zárukou pro nákup nutné licence pro příští jubilejní ročník.

Bez problémů není letošní 49. závod, který se koná už tento víkend, zatím stále chybí stoprocentní finanční pokrytí.

Zásadní dotaci sice pořadatel vládním příslibem dostal, ovšem nyní tento postup bude podle mluvčího závodiště Jiřího Smetany ještě přezkoumávat Evropská komise. „Kdy tedy dotaci dostaneme, není vůbec jasné. Prakticky nám stále chybí nezbytných 60 miliónů nutných pro zaplacení zalistovacího poplatku, byť část z této sumy pokryjeme zálohou z letošního vstupného a na doplacení zbytku zřejmě budeme muset požádat o posečkání,“ uvedl Smetana.

Reklama

Výběr článků

Načítám