Hlavní obsah

O víkendu budou tropy s prudkými bouřkami

Novinky, ras

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Teplý vzduch od jihu ovlivní v Česku počasí i o víkendu, kdy by hlavně v sobotu teploty mohly atakovat až dvaatřicítku. V neděli večer ale přijde zvrat a v intenzivních bouřkách se ochladí. Novinkám to ve čtvrtek sdělila Dagmar Honsová z Meteopressu.

Foto: Petr Horník, Právo

Článek

V pátek bude polojasno, ráno se ojediněle objeví mlhy. Během dne bude přechodně až oblačno a místy se vyskytnou přeháňky, ojediněle bouřky, zejména na horách. Nejnižší noční teploty klesnou na 16 až 12 °C. Nejvyšší denní vystoupí na 24 až 28 stupňů.

V sobotu se nebe ještě více projasní a teploty stoupnou. Nejnižší noční by se ještě měly pohybovat v rozmezí 16 až 12 stupňů. Odpolední maxima už ale budou atakovat až 32 stupňů. Vát bude mírný jihovýchodní vítr, který v bouřkách přechodně zesílí.

V neděli večer se obloha zatáhne. Mělo by být většinou oblačno, na většině území s přeháňkami nebo bouřkami, často intenzivními. Mohou se objevit i kroupy. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 18 až 14 stupni, nejvyšší denní vyšplhají na 24 až 28 °C.

V pondělí bude převážně oblačno, místy se vyskytnou přeháňky, bouřky jen ojediněle. Po ránu ukáže teploměr 17 až 13 stupňů, přes den maximálně 24 až 28.

Od úterý do čtvrtka se ráz počasí příliš nezmění, jen se trochu ochladí. Většinou by mělo být oblačno, místy déšť, přeháňky nebo bouřky. Přechodně až polojasno. Nejnižší noční teploty 15 až 10 stupňů. Nejvyšší denní pak 20 až 25 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám