Hlavní obsah

Přesídlím do ČR a budu se mstít, tvrdí lobbista Rittig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lobbista Ivo Rittig zvažuje, že se vrátí do ČR a bude se mstít. Řekl to v rozhovoru pro Frekvenci 1, který bude odvysílán v neděli. Rittig pobývá v Monaku a trávit tam musí minimálně 180 dní v roce. Pokud by to nedodržel, přišel by o monacké občanství, a tudíž i možnost platit tam nízké daně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ivo Rittig

Článek

„Já se chci naprosto zúčastnit se vší silou mojí osoby a povahy tohoto dění tady... takže jsem už skoro rozhodnut, že přeruším svoji rezidenturu v Monaku a budu se naplno věnovat příběhům tady v Česku. Hlavně, abych měl čas na vendety,” řekl v rozhovoru.

Seznam je podle něj veliký, ale nejsou na něm desítky lidí. „U mě slovo nad tři už je veliký“. Kdo je na jeho seznamu, ale neřekl.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Rittig je obviněn z praní špinavých peněz v kauze jízdenek pro pražský dopravní podnik. Ten uzavřel smlouvu na jejich výrobu s firmou Neograph, kterou zprostředkovala společnost, již fakticky řídili Rittig a spol.

Právě této firmě plynuly výnosy z každé vyrobené jízdenky. Jeho jméno figuruje i v případu Jany Nagyové, s níž se scházel. Tvrdí, že se bavili o životě, například o situaci v ODS. „Je to neuvěřitelně pevná a vitální žena,” řekl stanici.

Žádost o odškodnění

Nepočítá s tím, že by byl odsouzen a šel do vězení. Zvažuje, že bude požadovat odškodnění za morální a finanční újmy, které se mu v posledním roce dějí. „Budeme říkat desítky (miliónů), abychom zas tak úplně nevystrašili,” řekl o výši sumy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám