Hlavní obsah

Most přestal vymáhat miliónové dluhy rodin ze sídliště Chanov, není co brát

Právo, ape

Miliónové dluhy od některých obyvatel sídliště Chanov v Mostě přestal vymáhat tamní magistrát. Ten nevymáhá dluhy za zhruba 30 miliónů korun, naposledy schválili letos mostečtí zastupitelé ukončení vymáhání 17,4 miliónu korun. Podle radnice ale nejde o odpuštění dluhů, dlužníci i nadále zůstávají dlužníky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mostecké nechvalně proslulé sídliště Chanov.

Článek

Město dál nevymáhá hlavně doplatky na nájemném, ale i na energiích. „Úředníci udělali při vymáhání všechny možné kroky. Často jde o lidi, kteří nyní bydlí například v zahraničí. Lidé nepracují, nemají účet, movitý ani nemovitý majetek. V takovém případě je vymáhání nehospodárné,“ řekla Právu mluvčí mostecké radnice Alena Sedláčková.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Mostecké sídliště Chanov.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Některé z dluhů rostly lidem řadu let a dosahovaly i výše stovek tisíc korun. Na sídlišti v Chanově žijí převážně Romové, práci má jen malá část z nich.

Lidé stále nemohou počítat s potvrzením o bezdlužnosti, dlužníky radnice zůstávají i nadále. Pokud se radnice dozví, že přišli k nějakému majetku, dluh prý začne opět vymáhat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám