Hlavní obsah

Ředitel protokolu Forejt podal rezignaci, po „přátelském rozhovoru” se Zemanem ji stáhl

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Václav Lang

Jindřich Forejt nadále zůstává vrchním hradním protokolářem, ujistil v úterý v poledne mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Prezident Miloš Zeman později doplnil, že si Forejt skutečně požádal o rezignaci, pak ale svou žádost stáhnul.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Prezident Miloš Zeman se svým tajemníkem Jaroslavem Hlinovským (uprostřed) a šéfem protokolu Jindřichem Forejtem.

Článek

Podle Ovčáčka není pravda, že Forejt v polovině července skončí ve funkci ředitele odboru protokolu, jak v úterý uvedly Lidové noviny.

Prezident později doplnil, že o rezignaci Forejt uvažoval. "Je pravda, že podal rezignaci, a je také pravda, že ji posléze stáhnul. Takže jak vidíte, není dobré uveřejňovat pouze polovinu pravdy,“ řekl Zeman.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Dodal, že si Forejt svou původní žádost rozmyslel „po našem přátelském rozhovoru”.

Přijdou posily

Jisté změny se však v hradním protokolárním odboru přece jen uskuteční. „Mohu potvrdit, že od 1. července nastupuje do funkce zástupce ředitele odboru protokolu pan Miroslav Sklenář, který už vykonával funkci ředitele odboru protokolu v letech 1996 až 2003,“ řekl mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

„Považujeme nástup pana Sklenáře za výraznou posilu a zároveň odpovídáme na spekulace Lidových novin, které se týkají pozice ředitele odboru protokolu. Ředitel odboru protokolu zůstává ve své funkci,“ dodal.

Za spekulace označil informace, že by se Forejt měl stát velvyslancem ve Vatikánu.

Ohlásil však jinou posilu hradního protokolárního odboru – Vladimíra Kruliše ze Strany práv občanů (dříve zemanovci), bývalého přítele dcery Miloše Zemana. „Mohu potvrdit, že pan Vladimír Kruliš se stal pracovníkem odboru protokolu, považujeme to za další posilu tohoto velmi důležitého odboru,“ řekl Ovčáček.

Reklama

Výběr článků

Načítám