Hlavní obsah

Ostravský primátor Kajnar vyhozený z ČSSD zakládá vlastní hnutí

Právo, Denisa Telaříková, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Primátor Ostravy Petr Kajnar, který byl před časem zbaven členství v ČSSD, zakládá nové politické hnutí. Pracovní název zní Ostravské fórum a na kandidátce pro podzimní komunální volby mají být některé osobnosti ostravského veřejného života.

Foto: Milan Malíček, Právo

Primátor Ostravy Petr Kajnar

Článek

„Program a další informace o novém hnutí zveřejníme příští týden na tiskové konferenci,“ řekl v pondělí odpoledne Právu primátor Kajnar. Více se k tomu nechtěl vyjádřit.

Sdílnější byl například rektor Ostravské univerzity Jiří Močkoř. Ten je jedním z lidí, kteří mají být na kandidátce Ostravského fóra. „Pan primátor mě oslovil, ještě nejsem stoprocentně rozhodnutý. V této fázi ještě není nic jistého. Vše závisí na programu hnutí. Vzhledem k tomu, že na konci příštího roku končím na Ostravské univerzitě ve funkci rektora, tak je to jedna z možností, nad kterou přemýšlím, do které bych šel,“ sdělil s tím, že do politické strany by nikdy nevstoupil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„V tomto případě se ale má jednat o činnost, která bude k podpoře rozvoje Ostravy, vysokého školství a vědy. Do takových činností hnutí se rád zapojím. Bude ale ještě záležet na tom, jakým způsobem se bude hnutí prezentovat, jaký bude mít program.“

Fórum chce zapojit ostravské osobnosti

Primátor oslovil také manželku bývalého ředitele ostravského studia České televize Ilji Racka, Věru Rackovou. Ta vstoupila do povědomí obyvatel moravskoslezské metropole například zásluhami o vznik komunitního centra Duhový dům.

„Chci, aby byla Ostrava hezká a některé věci, které nestačil pan primátor dotáhnout, by se mohly uskutečnit,“ poukázala. Potvrdila, že ji oslovil Kajnar. „Vždy jsem si ho vážila, je to člověk s jiným rozměrem, než jsou řadoví politici.“ Kdo další se na vzniku Ostravského fóra podílí, Racková neupřesnila. Poukázala pouze, že se v některých případech jedná o osobnosti Ostravy.

Reklama

Související témata:

Související články

Primátor Kajnar definitivně opustil ČSSD

Ostravský primátor Petr Kajnar se neodvolal proti zrušení členství v ČSSD a stranu po téměř 17 letech opustil. Osmapadesátiletý primátor označil svůj odchod za...

Výběr článků

Načítám