Hlavní obsah

Chladné počasí je pryč, víkend se vydaří

Novinky, val
Praha

Ačkoliv uplynulý víkend mohl někoho nechat na pochybách, zda si letošní mírná zima nevybere svou daň v podobě opožděného nástupu, nadcházející dny tyto domněnky vyvrátí. Už od čtvrtka se bude vyjasňovat, víkend pak bude zcela slunečný, s teplotami až 20 stupňů Celsia.

Foto: Václav Lang, Novinky

Pohled na Pražský hrad

Článek

Slunečno převládá už ve čtvrtek, kdy naměříme v odpoledních maximech 10 až 14 stupňů Celsia, řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu. O něco tepleji bude na Moravě a ve Slezsku, kde rtuť teploměrů dosáhne 12 až 16 stupňů Celsia.

Od pátku začne Českou republiku ovlivňovat oblast vysokého tlaku vzduchu, od jihovýchodu bude do země vát teplý vzduch. Převládat bude polojasno až oblačno, pouze na Liberecku, Královéhradecku a Pardubicku bude zataženo a místy může mrholit. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 4 stupni až nulou, odpoledne bude 11 až 15, na Moravě a ve Slezsku až 17 stupňů.

O víkendu už se budou teploty mezi Čechami a Moravou stírat. Po oba dny bude ráno 5 až 1 stupeň, v sobotu odpoledne naměříme 13 až 17 stupňů, v neděli dokonce 16 až 20. Obloha bude jasná nebo polojasná.

Teplé počasí vydrží i počátkem nadcházejícího týdne. V pondělí bude ráno 7 až 3 stupně, odpoledne 16 až 20 stupňů. Mírně se ochladí v úterý, a to na 15 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám