Hlavní obsah

Vítr na západě Čech lámal stromy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silný vítr lámal v sobotu na západě Čech stromy a na několika místech způsobil i výpadky elektrického proudu. S ohledem na předpověď očekávají energetici nejsilnější poryvy v noci na neděli, řekl mluvčí ČEZ pro západní Čechy Martin Sobotka.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči museli odstraňovat popadané stromy (ilustrační foto)

Článek

Krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová informovala, že stromy spadly na silnice například v Bečově, dvakrát u Krásné u Mariánských Lázní i v Mariánských Lázních.

Podle údajů meteorologů vítr v nárazech dosahoval 50 až 60 kilometrů za hodinu. Asi čtyři výjezdy měli i hasiči v Plzeňském kraji, i oni ale čekají problémy spíše nad ránem.

Výpadky jsou i v elektrické síti, bez proudu byli kvůli poruše na vysokém napětí odpoledne například obyvatelé Jindřichovic na Sokolovsku a v okolí.

"Zaznamenáváme větší poruchovost, ale rozsáhlejší výpadky zatím nemáme. Největší vítr by podle předpovědi měl dorazit až okolo 3:00 v noci," řekl Sobotka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám