Hlavní obsah

Chládek omezil úředníkům služební výlety a našel úspory v desítkách miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) našel v resortu 150 miliónů korun, které by bylo možné ušetřit. Zrušil například některé služební cesty, které v řadě případů připodobnil k výletům, a nehospodárné nákupy. Ve čtvrtek to řekl poslancům školského výboru.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr školství Marcel Chládek (ČSSD)

Článek

"Na zahraniční cesty se za jeden rok utratilo 18 miliónů korun," uvedl Chládek s tím, že některé cesty jsou užitečné, část jich ale byla spíš výletem.

Zastavil také průzkum ohledně dalšího pokračování státních maturit za 2,5 miliónu korun. Úřad by prý také mohl získat v soutěži nižší ceny při nákupu energií či papíru. Zeštíhlit chce i některé procesy v úřadu, které mu přijdou nesmyslné.

Hned po nástupu do funkce Chládek zrušil také část odměn, které rozdělil úředníkům bývalý šéf resortu Dalibor Štys.

Ještě větší úspory chce Chládek najít u velkých projektů, jako příklad zmínil státní maturity. Ty stojí ročně přes 200 miliónů korun. "Část (maturit) bude pokračovat ve stejné podobě, protože jsme vázáni prostředky, které byly na maturity vynaloženy z EU," upozornil ale ministr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám