Hlavní obsah

Stropnickému na obraně by radil generál Šedivý

Praha

Možný ministr obrany Martin Stropnický (ANO) v pondělí prozradil, že v případě jmenování do vlády angažuje bývalého náčelníka generálního štábu Jiřího Šedivého jako jednoho ze svých poradců. Už to s ním podle svých slov v pořadu Hyde Park v České televizi konzultoval.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Martin Stropnický (ANO)

Článek

Generál Šedivý nyní pracuje v soukromém sektoru. Kdysi byl poradcem izraelské firmy, kterou schválila Zemanova vláda pro výstavbu dálnice D47. Tento kontrakt však Špidlova vláda zrušila.

Šedivý minulý týden vyslovil spekulaci, že palestinská ambasáda, v jejíž nedokončené budově nálož zabila velvyslance, mohla být překladištěm zbraní. [celá zpráva]

Bývalý diplomat Stropnický v této souvislosti řekl, že budova je nešťastně umístěna a dodal, že reakce českého ministerstva zahraničí na výbuch a související podezření byla „vlažná“.

Stropnický podle svých slov již dvakrát obsáhle hovořil s ministrem obrany v demisi Vlastimilem Pickem. Vyhnul se však přímé odpovědi na otázku, zda by uvítal či zda by mu vadil Picek coby první náměstek na obraně. Spekuluje se, že prezident Miloš Zeman, který Stropnického na obraně odmítá, Picka do vedení resortu prosazuje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám