Hlavní obsah

Exministr školství Fiala vstoupil do ODS

Brno

Exministr školství Petr Fiala ve čtvrtek oznámil, že vstoupil do ODS. Jako nestraník byl za občanské demokraty zvolen do Sněmovny. Fiala je velmi populární a je možné, že bude kandidovat do vedení strany.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr školství Petr Fiala

Článek

„Voliči nám dali jasně najevo, že si přejí změnu. Občanská demokratická strana je dnes ve velmi složité situaci, kdy je ohrožena její pozice v českém politickém systému. Toto ohrožení nás ale nesmí ochromit, musíme ho spíše vzít jako šanci pro nový začátek,” uvedl Fiala v prohlášení.

Ve volbách strana získala 7,7 procenta hlasů, což je historicky její nejhorší výsledek. V lednu si zvolí nové vedení. O post předsedkyně se bude ucházet Miroslava Němcová, že se bude o šéfovský post ucházet, nevyloučil ani Jiří Pospíšil.

Má smysl se snažit

„Chci tím ukázat, že jsem přesvědčen o budoucnosti ODS, a že jsem připraven se na její cestě aktivně podílet. Chci tím dát také členům a voličům ODS signál, že má smysl se snažit,” napsal Fiala ve zdůvodnění, proč se stal členem strany.

Devětačtyřicetiletý Fiala je profesorem politologie, po dvě funkční období (2004 - 2011) stál v čele brněnské Masarykovy univerzity. Loni v květnu se stal ministrem školství a post zastával do července.

Reklama

Výběr článků

Načítám