Hlavní obsah

Volby nám prohrál prezident opilý mocí, zrádci a policejní akce, píše Svoboda ODS

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Předseda pražské ODS a poslanec Bohuslav Svoboda poslal členům pražské ODS dopis, ve kterém se zamýšlí nad volebním výsledkem. Zároveň své spolustraníky povzbuzuje do další práce. Předčasné volby byly podle Svobody pro ODS absolutně nevýhodné, proto výsledek „nemohl být o moc lepší“.

Foto: Milan Malíček, Právo

Bohuslav Svoboda.

Článek

„Snaha očernit ODS a udělat ji zodpovědnou za vše špatné, co se v minulosti událo, je neoddiskutovatelná,“ píše Svoboda v listu, který má redakce Práva k dispozici.

„Nepochopitelná policejní akce, která smetla námi vedenou vládu, levicový prezident opilý svou mocí, zrádci v našich řadách, ale i mediální blokáda způsobená tím, že dva důležité deníky ovládá předseda naší konkurenční strany aj., udělaly své,“ píše pražský exprimátor.

TOP 09 i ANO vyrostly díky našim chybám

ODS dostala ve volbách jen 7,7 procenta, v Praze, kde dříve volby vyhrávala, skončila s jedenácti procenty na čtvrtém místě. Podle Svobody za to mohou nové strany, ale také skandály, kterými si ODS prošla v uplynulém volebním období.

„V roce 2006 neexistovala žádná TOP 09, která by odčerpávala hlasy ODS, stejně jako v roce 2010 neexistovala ,korporace‘ ANO 2011. Je bez jakýchkoli sporů, že obě tyto strany odčerpaly ODS během uplynulých let velkou část voličů. Kritici by však neměli zapomínat, že tyto strany zejména v Praze vyrostly díky skandálům a problémům některých našich spolustraníků,“ poznamenává Svoboda v dopise.

Reklama

Výběr článků

Načítám