Hlavní obsah

Rath je zloděj, odsoudil na mítinku prezident Zeman bývalého hejtmana

Právo, Radek Plavecký

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nymburk
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman má za to, že bývalý hejtman a poslanec David Rath, který je obviněn z korupce, je vinen. Podle prezidenta, který ve čtvrtek pokračoval v návštěvě Středočeského kraje, si Rath bankovky, které u něj policie nalezla, sotva sám vytiskl.

Foto: Radek Plavecký, Právo

Prezident Miloš Zeman při odchodu z pódia.

Článek

"Platí presumpce neviny, přesto si myslím, že zloděj je. Když někoho najdou se sedmi milióny v krabici, je velmi nepravděpodobné, že si ty bankovky sám natiskl," řekl Zeman v Nymburku.

Zeman se ve čtvrtek opozdil a na setkání se zástupci města dorazil o 10 minut později. Během vystoupení v Nymburku působil unaveně. Při sestupování  pódia ho museli dva lidé podpírat. „Žena mě probudila polibkem na čelo v 10 hodin a my měli odjezd v 10.05. Takový fofr jste v životě neviděli. A teď postupně regeneruji z dlouhého léčivého spánku,” omluvil se prezident.

Zeman opět nezůstal nic dlužen svým zvykům. Tentokrát se pustil do Strany zelených při debatě o dopravě. „Jsem hluboce nespokojen s činností zelených a jejich odporem k čemukoli kromě solárních elektráren. Jejich přínos není ani minimální, ale záporný. Každý den musím někoho urazit a dneska to odnesla Strana zelených,“ řekl Zeman při setkání se zástupci města.

Prezident je na návštěvě Středočeského kraje třetí den.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám