Hlavní obsah

Gottwald taky makal. V Liberci někdo rozvěsil Komárkův oslavný text

– Liberec
Právo, Jaroslav Švehla

Zhruba deset plakátů s oslavným textem o Klementu Gottwaldovi, který v roce 1986 napsal lídr hnutí ANO 2011 v Libereckém kraji a novinář Martin Komárek, někdo rozvěsil na Soukenném náměstí v Liberci. Místo bylo také polepeno nápisy Gottwaldovo náměstí, tak se totiž jmenovalo před sametovou revolucí. Akcí namířenou proti své osobě Komárek překvapený není.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ironické letáky připomínající oslavný článek současného lídra hnutí Ano Martina Komárka na Klementa Gottwalda z roku 1986

Článek

Zatímco na světelné tabuli obchodního domu na Soukenném náměstí svítí skutečná reklama s hlavním lídrem hnutí ANO Andrejem Babišem, o kus dál visí na sloupech veřejného osvětlení napodobeniny Komárkových volebních plakátů ozdobené rudým srpem a kladivem a sloganem „Bylo líp. Gottwald taky makal”. Na druhé části plakátu je Komárkův článek Magnetismus tvůrčí osobnosti z Mladé fronty z roku 1986, ve kterém velebí bývalého komunistického prezidenta Klementa Gottwalda.

"Co to má být?" ptala se nahlas seniorka Lidmila Luková v centru Liberce při pohledu na plakáty. "Panu Komárkovi fandím, chtěla jsem ho volit. Toto mě ale trochu zaskočilo," řekla žena.

Komárek nebyl plakátovací akcí překvapen. "Čekal jsem to, antikampaň patří k volbám," řekl Právu Komárek, který na otištěný článek není hrdý. "Bylo mi 25 let, udělal jsem ústupek tehdejšímu majiteli. Přiznám se, že se za to stydím," vysvětluje Komárek.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ironické letáky připomínající oslavný článek současného lídra hnutí Ano Martina Komárka na Klementa Gottwalda z roku 1986

Na otázku, kdo má antikampaň podle něj na svědomí, odpověděl, že zmiňovaný článek proti jeho osobě použil už v minulosti současný šéf časopisu Reflex Pavel Šafr.

Reklama

Výběr článků

Načítám