Hlavní obsah

Zneužili mou adresu, hájí se údajný autor výhrůžek exposlankyni Černochové

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aleš Rozsíval z Prostějova, který minulý týden údajně napsal vulgární e-mail bývalé poslankyni ODS Janě Černochové, ve kterém jí hrozí fyzickým násilím, se ozval redakci Práva. Tvrdí, že není autorem e-mailu, jeho schránku údajně někdo zneužil. Píše, že se obrátil na policii.

Foto: Petr Horník, Právo

Starostka Prahy 2 a bývalá poslankyně Jana Černochová (ODS).

Článek

Jeho e-mail přišel z totožné adresy jako vulgární výhrůžky Janě Černochové. „Já se tak jmenuji, ale nepsal jsem to. Je to antikomunistická předvolební kampaň ODS, není to poprvé. Někdo zneužil můj mail, dal jsem to na policii,“ píše Právu Rozsíval.

„Je to vždycky před volbama, a zvláště když ODS ztrácí půdu pod nohama. Komunista nejsem a k volbám nechodím,“ dodal.

Foto:

Černochové přišel e-mail nadepsaný „komunista“ poté, co měla přivolat policii na shromáždění mladých komunistů na náměstí Míru v Praze. Černochová později řekla, že policii nevolala, přijela na místo sama poté, co komsomolci porušili několik shromažďovacích pravidel.

„To je nesmysl. V nezměněné formě jsem zveřejnila ten e-mail, jak mi přišel. Kdokoliv se může přesvědčit, že tam nedocházelo k žádným změnám. Navíc jsem nebyla jediná, komu z této e-mailové adresy přišla zpráva,“ hájí se Jana Černochová.

Z totožné e-mailové adresy totiž už dříve přišly vulgární e-maily dalším lidem, například senátorovi Jaromíru Štětinovi či aktivistovi Janu Šináglovi. Oba jsou známí protikomunistickou rétorikou.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám