Hlavní obsah

Babiš nasadil do kampaně balíky slámy

Právo, rsk

Balíky slámy nasadilo do předvolební kampaně hnutí ANO 2011 podnikatele Andreje Babiše. Po celé republice jich bude 46.

Foto: Právo

Předvolební poutač hnutí ANO 2011 podnikatele Andreje Babiše. Slaměných panáků má být po celé zemi 46.

Článek

„Neděláme negativní kampaň, budeme ale dělat postavičky ze slámy a na nich bude napsáno, že nás řídí balíci,” řekl Právu Babiš.

Kampaň by podle něj měla mít pravidla, aby nebyla negativní. „Bylo by ale dobré prosadit zákon, aby se vědělo, kdo za anonymní kampaní stojí. Některé plakáty cílí i na mě,“ poznamenal.

Babiš měl na mysli plakát, na kterém s miliardářem a majitelem OKD Zdeňkem Bakalou kouří doutník a vše doplňuje nápis „Poctivou prací k miliardám“.

Menšinovou vládu ČSSD nepodpoří

Po volbách Babiš případnou menšinovou vládu soc. dem. nechce.

„Hlásají navyšování korporátních daní. My je naopak chceme snižovat. Není možné se spoléhat na prosperitu státu, musíme pro to něco udělat. Investory nepřilákáte navyšováním daní,“ sdělil Právu Babiš, kterému nejvíc vadí plány ČSSD například na zavedení progresívního zdanění.

Šéfovi ČSSD Bohuslavu Sobotkovi vzkázal, aby šel pracovat. „Měl by si zkusit, jaké je to vydělávat si peníze prací, a ne jen žvaněním,“ uvedl pro Právo.

Předvolební klip ČSSD

Na dotaz, zda se inspiroval posměšnými plakáty se Sobotkou v hornické helmě s nápisem „Vím jak na to! Od mládí makám v parlamentu“, Babiš odpověděl, že o nich předtím neslyšel a ani že za nimi nestojí.

Reklama

Výběr článků

Načítám