Hlavní obsah

Na levicovém Ústecku Babišovo ANO šlape na paty komunistům

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hnutí ANO Andreje Babiše dál sbírá body. V tradičně levicovém Ústeckém kraji se umístilo v průzkumu volebního potenciálu agentur Median a STEM/MARK pro ČT na třetím místě za soc. dem. a komunisty. A právě těm ANO šlape na paty. Pro Babišovo hnutí se vyslovilo 21,5 procenta dotazovaných, KSČM utržila jen o procento více.

Foto: David Ryneš, Novinky

Volební potenciál - Ústecký kraj

Článek

Součet volebních potenciálů dosahuje víc než 100 procent, protože lidé mohou vybírat více stran.

Soc. dem. s potenciálem 32 procent vede známá tvář, bývalý poslanec Jaroslav Foldyna. Komunisté, které podpořilo 22,5 procenta lidí, nasadili jako jedničku exposlankyni Gabrielu Hubáčkovou. Ta se na plakátech nechala nafotit s dcerou Eliškou.

S odstupem jednoho bodu se umístilo ANO v čele s šéfem ústecké krajské organizace Richardem Brabcem. Čtvrtá příčka náleží TOP 09 se 13 procenty. Lídrem je radní města Louny Michal Kučera.

Šanci mají zelení

Volební potenciál 12 procent má hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury s lídrem exposlancem VV Davidem Kádnerem. Teprve na šesté příčce se umístili občanští demokraté s 10,5 procenty. Do voleb je vede šéf ústecké buňky Radim Holeček. Zemanovci se sedmi procenty nasadili ministra zemědělství Miroslava Tomana.

Foto: David Ryneš, Novinky

Volební potenciál - Ústecký kraj

V kraji, kde se řeší prolomení těžebních limitů, má šanci Strana zelených. Podle průzkumu by ji mohlo volit 5,5 procenta lidí. Do klání je vede předseda krajské organizace Jiří Škoda.

Přesně pět procent nutných pro vstup do Sněmovny činí potenciál devátých lidovců. Jejich zástupce, protikorupční aktivista Leo Steiner, už ale do debaty ČT nezasáhl, protože je vždy zváno prvních osm lídrů v pelotonu.

Reklama

Výběr článků

Načítám