Hlavní obsah

Fischer je onucí Zemana a jeho zájmů, řekl Kalousek

Novinky, val
Praha

Bývalý ministr financí Miroslav Kalousek se znovu ohradil proti výrokům svého nástupce Jana Fischera, který jej obvinil z nedbalého úřadování na ministerstvu. Kalousek měl podle něj například protežovat některé zaměstnance nebo krýt šikanu. Fischer chce svá slova doložit příští týden zveřejněním výsledků interního auditu, kterého se jeho předchůdce v úřadu neobává.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

„Je evidentní, že pan ministr Fischer – stejně jako další ministři – jsou onucemi pana prezidenta Zemana a jeho politických zájmů,“ prohlásil Kalousek v Radiožurnálu. Reagoval tak na slova Jana Fischera, jenž odmítl, že by vyřčená obvinění byla cílená. Podle Kalouska se jedná o „naprosto ubohý pokus vstoupit do předvolební kampaně“.

Ministerstvo ve středu vydalo tiskovou zprávu, v níž tvrdí, že Kalousek během svého úřadování protežoval některé zaměstnance, jejichž špatnou docházku kryl nikdy neuskutečněnými služebními cestami. Dalším porušením zákona mělo být krytí šikany na pracovišti. [celá zpráva]

Fischer chce svá slova doložit příští týden zveřejněním výsledků interního auditu. Pohrozil i trestním oznámením. Kalousek se podle svých slov tohoto kroku neobává, navíc prý Fischera není schopen „brát vážně“.

K informaci, že protežovaným zaměstnancem měl být bývalý šéf investic Radek Šnábl, prohlásil, že měl excelentní výsledky a dosáhl několika vyhraných arbitráží. K žádnému krytí špatné docházky nebo šikany prý nedocházelo. „Jsem si jist, že jsem vědomě nikomu zahraniční služební cestu, na které nebyl, nepodepsal. Nevím nic o žádné šikaně,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám