Hlavní obsah

ČT údajně zatajila stranickou příslušnost hosta pořadu

Právo, jp

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání zahájila správní řízení s Českou televizí pro možné porušení mediálního zákona. V rozhovoru se Stanislavem Balíkem na téma předvolební kampaně neuvedla jeho stranickou příslušnost, ale pouze jej představila jako politologa. Balík přitom podle svých slov nikdy členem jakékoliv partaje nebyl.

Foto: archiv Pravo, Právo

Politolog Stanislav Balík

Článek

Možného porušení mediálního zákona se měla televize dopustit odvysíláním rozhovoru se Stanislavem Balíkem v pořadu stanice ČT 24 Události, komentáře dne 27. srpna.

V rozhovoru na téma přípravy na předvolební kampaň, v němž se host vyjadřoval k odstředivým tendencím v ODS, neuvedla ČT stranickou příslušnost mluvčího k ODS a prezentovala hosta pouze jako politologa Masarykovy univerzity v Brně, což implikovalo jeho nezávislost. Divákovi tak byla upřena důležitá informace pro svobodné vytváření názorů.

„Nikdy jsem nebyl a nejsem členem politické strany. Od roku 2002 jsem zastupitelem malé obce na severní Moravě zvoleným na kandidátce ODS jako nestraník,“ řekl Novinkám Balík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám